Online diensten | Herhaalrecept


Gebruikt u langere tijd dezelfde medicijnen?

Dan kunt u kiezen voor de gratis herhaalservice. De apotheek houdt dan bij wanneer uw medicatie bijna op is, vraagt een recept aan uw huisarts en legt de medicatie voor u klaar. U ontvangt een bericht (per post of e-mail; wat uw voorkeur heeft) als u de medicatie op kunt halen en hoeft geen recept meer aan te vragen. Met deze service heeft u altijd voldoende medicatievoorraad in huis.

Gebruikt u meerdere soorten medicijnen? Dan zorgen wij ervoor dat uw voorraad op elkaar afgestemd is, zodat uw medicijnen tegelijk weer voor u worden klaargemaakt.

Wilt u zich aanmelden voor deze gratis service? Dat kan via www.benuapotheek.nl/service/herhaalservice of bespreek het de volgende keer als u uw medicijnen gaat halen met de apothekersassistente.

Wilt u af en toe een medicijn bestellen?

Alle patiënten van 16 jaar en ouder die een herhaalrecept aan willen vragen kunnen dat doen via MijnGezondheid.net (MGn) of via de MedGemak app. Dat is het via het internet (online) te bereiken patiëntenportaal van de praktijk.
Voor kinderen jonger dan 16 jaar kunnen ouders een bericht kunnen sturen via hun eigen account op het portaal.
Naar MijnGezondheid.net Meer informatie 
Inloggen Mijngezondheid.net  

Voor alle afspraken geldt: 
- Kom alleen naar de praktijk.
- Kom op het tijdstip van uw afspraak, niet eerder.
- Aanmelden aan de balie is niet nodig.

Deze afspraken kunnen alleen in overleg met de doktersassistent worden gemaakt:
- Spoedeisende klachten
- Verkoudheidsklachten
- Koorts
- Rijbewijskeuring
- Spiraal plaatsen of verwisselen
- Chirurgische ingreep
MijnGezondheid.net is beschikbaar voor alle patiënten van 16 jaar en ouder.

Wij hebben voor alle patiënten van 16 jaar en ouder een account aangemaakt. Aanmelden is dus niet nodig. U kunt meteen inloggen met uw DigiD.


Nog geen DigiD? Vraag DigiD aan
DigiD aanvragen  

Hulp nodig? De Digidokters van SonenBreugelVerbindt hebben een handleiding gemaakt:
Handleiding MijnGezondheid.net  

Over MijnGezondheid.net

  Voordelen MijnGezondheid.net
  Voordelen MedGemak app
Over DigiD

  Voordelen DigiD
MedGemak app

  Meer informatie en download

Krijgt u medicatie via uw specialist in het ziekenhuis?

Dan mogen wij de medicatie niet voorschrijven zolang u nog bij uw specialist onder behandeling bent. U kunt uw specialist vragen een (jaar)recept voor u te maken. Uw specialist kan het recept naar uw eigen apotheek sturen waardoor u niet naar het ziekenhuis hoeft te gaan.

Bent u niet meer onder behandeling bij uw specialist? Dan kan deze de medicatie en eventuele behandeling overdragen aan de huisarts. Zodra wij hierover bericht van uw specialist hebben ontvangen kunnen wij uw recepten maken.

Het aanvragen van een recept dient altijd via een arts te verlopen. Het heeft daarom geen zin om voor een recept naar de apotheek te bellen.Nieuws en mededelingen
Moet ik naar de dokter?
Moet ik naar de dokter?
Geplaatst: 25 november 2021
Twijfelt u wel eens of het nodig is om naar de huisarts te gaan? Twijfelt u bijvoorbeeld bij een blessure als u bent gevallen, of heeft u andere pijn of een andere klacht, dan is het best wel eens lastig inschatten of en wanneer het nodig is om naar de dokter te gaan. Veel klachten hebben gewoon tijd nodig om te herstellen, maar hoe weet je of je je klacht niet verwaarloost en dat het niet erger wordt als je niet gaat?

Lees meer
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Geplaatst: 30 april 2021
Bent u bekend met een chronische aandoening zoals diabetes, astma, COPD of een (verhoogde kans op) hart-vaatziekte. Dan willen we vanuit onze huisartspraktijk graag weten wat u van deze zorg vindt.

Lees meer
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer